mynt telefon skatteinnberetning

Generell info om skatteinnberetningen

Hvert år må gaver gitt i inneværende år innberettes til Skatteetaten, vær i god tid slik at dere får med dere alt i god til til skatteinnberetningen. Siste frist for å registrere fradragsberettigede gavebeløp innbetalt er 10. januar 2021 kl. 13.00.

Alle gaver som er betalt med Vipps på nett, AvtaleGiro, OCRGiro, SMS-donasjon eller betalingskort er automatisk registrert i Solidus CRM. Andre gaver som ønskes skatteinnberettet må registreres manuelt i Solidus CRM. Husk å få med fødselsnummer.

Disse datoene bør du merke deg ifm. skatteinnberetningen:

 • 10. desember: Slipp julestress – få hjelp til å registrere gaver gitt i år, ta kontakt i god tid før 10. desember
 • 1. – 10. januar: Legg inn gitte beløp siden sist du foretok registrering
 • 10. januar kl. 13.00: Siste frist for å registrere beløp inneværende år
Annen informasjon
 • Maksimalt fradrag for gaver til en eller flere organisasjoner er 50.000 kroner per år
 • Gaven må utgjøre til sammen minst 500 kroner til den enkelte organisasjon
 • Fradrag kan gis til både næringsdrivende og privatpersoner
 • Husk skatteregelen om 10.000 kroners grense for gave gitt kontant til virksomheten. Se §6-51 i Skatteloven for mer informasjon

Spar tid og arbeid før skatteinnberetningen ved å registrere et samlebeløp

Du kan spare tid og arbeid i forbindelse med skatteinnberetningenved å registrere et samlebeløp i Solidus CRM, her er en lite guide til hvordan du gjør det:

 • Registrer alle innbetalte beløp så tidlig som mulig (innbetalinger fra AvtaleGiro/OCRGiro, SMSdonasjoner eller kortbetaling blir automatisk registrert, de trenger derfor ikke å registreres). Gå til siden «Innbetaling». Menyvalg:
  «Daglig Arbeid» > «Innbetalinger» > «Registrere Ny»
 • I stedet for å registrere hvert innbetalt gavebeløp, kan du slå sammen beløp gitt hittil i år på hver giver: I feltet «Innbetalt dato» skriver du 31.12.20xx. I feltet «beløp» skriver du inn samlebeløpet. Skriv gjerne inn «Samlebeløp» i kommentarfeltet, og husk at samlebeløpet må være sporbart i regnskapet.
 • Sjekk også at prosjektene er merket «Skattefradrag aktuelt». Menyvalg: «Basisopplysninger» > «Prosjekter»
 • Sjekk at fødselsnummer er registrert på alle givere. Menyvalg: «Rapporter» > «Skatteinnberetning» > «Giver uten innberetning»

Har du spørsmål og/eller ønsker å gå i gang med Vipps på nett, AvtaleGiro, Innbetaling Total, Vippsimport, SMS-donasjon eller andre løsninger som gjør at dere kan spare arbeid med manuell registrering og samtidig øke gaveinntektene?

Ta gjerne kontakt med oss her eller på tlf 99 39 85 50 (mellom kl. 08.30 – 15.30 mandag til fredag) så hjelper vi deg gjerne.

 

Les gjerne mer om skatteinnberetningen her og om kommende retterunder her.

Lykke til med årets Skatteinnberetning!